Conservar el espíritu infantil dentro de sí mismo para toda la vida, significa conservar la curiosidad , conocer el placer de entender y las ganas de comunicar.

Bruno Munari

jueves, 15 de septiembre de 2011

ENCETEM ELS TALLERS DE FOTOGRAFIA DIGITAL

El món de la imatge esta present en la vida dels infants, però:

-Algú sap què és la imatge?

Partint d’aquesta pregunta anirem captant instants de tots els aspectes de la vida de la classe i de l’entorn què ens envolta.

El currículum ens parla de:

Descobrir aquells elements físics, naturals, socials i culturals que a través de TIC amplien el coneixement del món a què pertany.

Mitjançant les imatges que capten els infants del seu entorn, aniran explorant i ampliant aquest coneixement del món al què pertanyen.

La càmera digital, doncs, és un recurs útil per treballar totes les àrees del currículum, depenent de com la fem servir.

Per altra banda ens pot servir per fer un treball relacionat amb altres TIC, ja què necessitarem fer ús de l’ordinador, la pissarra digital i diferents programes com ara el paint, el word o el power point.

ELS TALLERS

Al llarg del mes de Setembre i Octubre, desenvoluparem 4 tallers de fotografia digital.
Ja hem encetat tres dels tallers: Retrats per parelles i els companys al pati, objectes de l'aula i els companys, ombres al pati i a l'aula.
A mesura que els infants van fent les fotografies i fem les activitats programades a l'aula, les penjarem al passadis, i també al racó de "Les nostres imatges", després, un cop acabem el taller, formaran part del llibre "Les meues imatges". També les tindran guardades en la seua carpeta de l'ordinador de l'aula, per poder fer activitats relacionades amb el llenguatge plàstic i també per poder veure-les i comentar-les amb els altres companys quan vulguin. També ens podran servir per fer diferents activitas que vagen pensant els infants.
( Al blog veureu les fotografies d'objectes i ombres que han fet els xiquets i xiquetes)
LES PRIMERES FOTOGRAFIES.
TALLER: CAÇADORS D'OMBRES ( Han decidit continuar)
Fotografies de Valeria

TALLER: COSES DE L'AULA I DE LA CLASSE
Fotografies d'Andrea ( + una dels companys)

Fotografies d'Alba (+ una dels companys)

Fotografies de Maria

No hay comentarios:

Publicar un comentario